« terug naar overzicht optische collectie

KBL draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Design en fabricatie moeten beantwoorden aan hoge normen en een perfecte match vormen. De monturen moeten meer dan mooi zijn en uitblinken in gebruiksgemak. Dat vergt oog voor detail en kunde, kennis van zaken om als product te kunnen excelleren in prijs kwaliteit.

De monturen van KBL worden gemaakt in Japan, Sabae in Fukui is partner van KBL en staat sinds 1945 bekend als een pionier op het vlak van titanium. Maar ook monturen in acetaat uit Japan zijn van oorsprong gerenommeerd. Als geen ander weten ze technologie en ambacht te verbinden tot hoogwaardige producten. Humanufacturing in de ware zin van het woord.

Elke stap in de creatie van een montuur is belangrijk voor KBL, De keuze van de materialen, de manier van vervaardigen, alles staat in functie van kwaliteit en comfort. En alles start vanuit designs die zowel vernieuwend als evergreen kunnen zijn, Zoals een montuur van KBL zijn er geen 2, en dat vraagt telkens 140 tot 170 stappen om tot een piekfijn eindresultaat te komen. Sommige stappen kunnen geautomatiseerd worden, andere niet. Bewuste keuzes die KBL maakt en die de monturen een artisanaal karakter geven.